Hollands KroonSport

CV Wieringermeer – Foresters 1-3 (1-1)

Hollands Kroon – CV Wieringermeer hoefde pas in de tweede helft het hoofd te buigen voor de ongeslagen koploper. Het team uit Wieringermeer miste nog steeds een aantal spelers vanwege blessures en deze week moest ook nog een streep door de naam van Remco Perton vanwege een knieblessure. Daar tegenover stond wel de terugkeer van Kevin de Bruin en Sander Veenstra. Wieringermeer begon voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal opties om de score te openen. De Foresters, dit seizoen nog ongeslagen, waren het even kwijt maar kwamen in de 25ste minuut enigszins met geluk op voorsprong, toen Wieringermeer verzuimde de bal adequaat weg te schieten, waarna de bezoekers op 0-1 kwamen.

Wieringermeer ging onvermoeibaar door met het onder druk zetten van de tegenstander en dat resulteerde in de 29ste minuut in een gelijkmaker door Justin Voorsluis. Hij schoot de 1-1 vakkundig binnen, na een goede aanval waarbij Thijs Boersma en Kevin de Bruin de hoofdrol hadden.

In de 1e helft waren er enkele momenten van hands en een overtreding op Thijs Boersma, waar de scheidsrechter de bal met een gerust hart op de stip voor had kunnen leggen. De theorie dat een laag geklasseerde club minder snel een strafschop krijgt, is deze laatste weken zeker overtuigender geworden.

Na de rust werd dat nogmaals pijnlijk duidelijk, toen de bezoekers in de 46e minuut wel een strafschop kregen, nadat Dani Bosgraaf een sliding op de bal maakte, waarbij ook de tegenstander werd getoucheerd. Saillant detail was dat Dani Bosgraaf net een minuut binnen de lijnen stond. Deze strafschop werd uitstekend gestopt door doelman Alex van der Sluis, maar vervolgens waren de spelers van Foresters sneller bij de bal en kwamen opnieuw op 1-2 voorsprong.

Wieringermeer gaf niet op, maar het spel verliep gehaast en er werd meer met de lange bal gewerkt, waardoor de bezoekers zich tot de bovenliggende partij ontpopten. Er kwamen mogelijkheden voor beide ploegen, maar de ploeg uit Heiloo was de enige die trefzeker het net wist te vinden. In de 75e minuut kwam de stand op 1-3.

Wieringermeer probeerde nog om aansluiting te vinden, maar het bleef uiteindelijk 1-3. De concurrenten pakten zaterdag wel punten, waardoor de ploeg uit Slootdorp nu in de gevarenzone is beland. Positief is wel dat de teamgeest en werklust momenteel dusdanig zijn, dat supporters met met een goed gevoel van hoop naar de komende wedstrijden kunnen kijken.

Volgende week gaat CV Wieringermeer op bezoek bij RCZ. Overige aankomende wedstrijden zijn:

St Adelbert-WSV 30, De Foresters-DZS, Blauw Wit (W)-Alcmaria Victrix, SVW 27-ZCFC, Sporting Krommenie-DTS.

(Verslag: Ed Diederich)