Ook Samen Actief en ‘Hart voor vrijheid’ goedgekeurd door Kiesbureau

Den Helder – Behalve Helders Geluid zijn ook de nieuwe partijen Samen Actief (voorheen Senioren Actief) en Hart voor Vrijheid goedgekeurd door het Centraal Kiesbureau. Dat betekent dat ook deze partijen mee kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Den Helder, in maart 2022.

Partijen die niet eerder deelnamen aan verkiezingen moeten zich vooraf laten registreren bij het Centraal Stembureau van de gemeente. Die controleert dan of de partij aan de regels voldoet en of er qua naam geen problemen zijn. Partijen mogen bijvoorbeeld niet te veel op elkaar lijken qua naamgeving. Dinsdag werden de genoemde drie partijen goedgekeurd. Politieke partijen die al langer bestaan mogen uiteraard ook meedoen aan de verkiezingen.

Samen Actief heeft als lijsttrekker Nico de Vos. Helders Geluid heeft nog geen lijsttrekker bekendgemaakt en Hart voor Vrijheid is redelijk onbekend. De partij staat ook bekend als Lijst30. Op de eigen website staat Den Helder (nog) niet genoemd als gemeente waar de partij deelneemt.

Mobiele versie afsluiten