Hollands Kroon

Tegelinruilactie Hollands Kroon groot succes

Hollands Kroon – Zo’n driehonderd inwoners ruilden afgelopen week hun oude tegel in voor een tegeltje groen (een pakketje bestaande uit drie vaste planten voor in de tuin). Wethouder Theo Groot reikte de eerste pakketjes uit. Met deze actie wordt Hollands Kroon een beetje groener.

De oude tegels werden op 15 en 17 december ingeleverd in de coronaproof drive thru in Anna Paulowna en Wieringerwerf. De tegels werden ingenomen door de Grondstoffenbank Agriport, daar krijgen ze een tweede leven. De tegels worden gescheiden, gebroken, gezeefd en gekeurd. Daarna worden van het gruis nieuwe bouwmaterialen gemaakt.

Wethouder Theo Groot reikte de eerste plantenpakketjes uit. Vrolijk werden de tegeltjes groen ingeladen in de vele auto’s en (bak)fietsen. Zelfs een mini tractor reed door de drive tru. De gemeente kijkt terug op een geslaagde actie. En denkt al na over een vervolg. Volgend jaar hoopt het college in andere kernen een nieuwe tegelinruilactie te organiseren. Via de gemeentelijke website zal dit gecommuniceerd worden.

Met de tegelinruilactie zijn inwoners op weg geholpen om de tuin een beetje groener te maken. Een groene tuin draagt bij aan een grote biodiversiteit (verschillende planten en dieren) en een gezond klimaat. Dieren vinden zo een fijne plek om te wonen en een zachte bodem zorgt ervoor dat regenwater goed weg kan stromen bij hevige regenval. Ook geeft een groene tuin verkoeling op een warme zomerdag.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button