Hollands KroonSchagen

Wonen Plus Welzijn start “Gesprekslijn Dichtbij”

Hollands Kroon – We leven in een rare en vooral bijzondere tijd. Dingen die vanzelfsprekend waren, zijn dat opeens niet meer. Een tijd waarin de behoefte aan een goed gesprek groeit. Daarom start Wonen Plus Welzijn op vrijdag 24 december met een nieuw initiatief: De Gesprekslijn Dichtbij. Een telefoonlijn voor iedereen die het fijn vindt eens van gedachte te wisselen over het hier en nu. Een plek om het hart even te luchten. Om gewoon even te praten over wat bezighoudt.

Het is namelijk niet niks, deze periode van Corona waarin we in leven. Het beheerst het nieuws en ons leven van alle dag. Inmiddels al bijna twee jaar. Bij sommigen overheerst de berusting, bij anderen juist de onvrede. En het kan gebeuren dat je opeens tegenover de mensen in je omgeving staat, in plaats van ernaast.

Een luisterend oor
Heb je bijvoorbeeld gevoelens van angst, boosheid, vertwijfeling, onzekerheid? Vraag je jezelf af hoe je het beste met deze situatie kunt omgaan? Of weet je niet goed hoe je de dag moet doorkomen? Wellicht heb je wel een idee dat je graag wilt delen? Maar misschien vind je het gewoon fijn om eens met iemand te praten.

Wat de reden ook is, er staat er een team van goed opgeleide vrijwilligers en beroepskrachten voor je klaar om naar je te luisteren. En om een gesprek te voeren over wat je bezighoudt. Een gesprek van mens tot mens. Open en zonder oordeel.

Gesprekslijn Dichtbij
De Gesprekslijn Dichtbij is er voor iedereen jong en oud woonachtig in de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en de nieuwe gemeente Dijk en Waard en is vanaf vrijdag 24 december elke dag bereikbaar van 14.00 uur tot 21.00 uur. Ook in het weekend. Buiten deze uren (en als de lijn bezet is) kan er een bericht worden ingesproken en word er op een later moment teruggebeld.

Ook via de mail kan een gesprek worden aangevraagd. De mail kan gestuurd worden naar info@wonenpluswelzijn.nl onder vermelding van ‘Gesprekslijn Dichtbij’. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen.

De Gesprekslijn Dichtbij, tel. 0224-273151.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button