Den HelderHollands KroonLOS Den HelderRegio NoordkopRTV Noordkop

Extra uitzendingen radio tijdens Kerst en Oudjaar

Regio Noordkop- LOS en Noordkop radio, onderdeel van Regio Noordkop, verzorgen tijdens de komende feestdagen weer enkele extra uitzendingen. Op de laatste dag van het jaar is er zelfs een feestelijk afscheid van de omroepen, die na vele jaren ophouden te bestaan. Ook belangstellenden zijn dan welkom in de studio, waar de oliebollen natuurlijk niet zullen ontbreken.

Op eerste kerstdag doet de LOS live verslag van een kerstviering vanuit een van de Helderse kerken. De uitzending is van 09.00 tot 11.00 uur. Aansluitend tussen 11.00 en 13.00 uur een speciale kerstuitzending van het programma Heldere Klanken, gepresenteerd door Rian Bok. Het is voor beide programma’s ook direct het afscheid van de omroep, want in de nieuwe programmering keren deze uitzendingen niet terug. De rest van de kerstzondag is de programmering als vanouds, dus Nostalgia, Fonograaf, Zondageditie en Meer dan Woorden.

Michaëlskerk
Via Noordkop Radio valt op kerstavond al te luisteren naar een speciale aflevering van Weekend Vibes, om 23.00 uur gevolgd door een live-uitzending vanuit de Michaëlskerk in Oosterland. De viering wordt op eerste kerstdag tussen 08.00 en 10.00 uur herhaald, waarna Dennie en Cheryl met een speciaal kerstprogramma vervolgen. Ook de rest van de dag staat volledig in het teken van kerst, met achtereenvolgens Ineke, Ton & Gerard en Hans van der Veen.

Op tweede kerstdag openen Cheryl en Dick het kerstbal, gevolgd door Ineke, de Gerard Smit Kerstshow, “A Winter’s Tale” met Hanny en Liesbeth, wederom Gerard Smit met muziek uit de tachtiger jaren en tenslotte Hans van der Veen met “Vrolijk Kerstfeest”.

Kerst top 100
De mooiste, beste en leukste kerstmuziek komt op tweede kerstdag voorbij. Dit is inmiddels een traditie geworden op LOS radio en dit jaar is editie 8. Tussen 09.00 en 17.00 uur staat de door medewerkers en luisteraars samengestelde Kerst Top 100 op het programma, gepresenteerd door Gert-Jan Meijer en Ronald Boutkan.

Op de laatste dag van 2022 blikken beide omroepen uitgebreid terug op het bestaan. Per 1 januari fuseren de twee definitief tot Regio Noordkop en begint een nieuwe periode als officiële streekomroep voor Den Helder en Hollands Kroon. De nieuw radioprogrammering is te vinden op regionoordkop.nl/radio.

Terugblik
Bij de LOS wordt op 31 december tussen 09.00 en 17.00 uur door meerdere LOS-medewerkers teruggeblikt op de afgelopen (bijna) 35 jaar. Ook oud-collega’s en gasten schuiven aan en de studiodeur staat de hele dag open, belangstellenden zijn welkom en de oliebollen staan klaar. Noordkop Radio blikt terug tussen 10.00 en 20.00 uur en ook hier komen oud-medewerkers langs en zijn gasten meer dan welkom.

De studio van de LOS is te vinden aan de Torplaan 4 in Den Helder en die van Noordkop Radio aan het Rozenlaantje 8 in Hippolytushoef. De zenders zijn te beluisteren via DAB+, de eigen Regio Noordkop App en natuurlijk via regionoordkop.nl. Kijk op de website voor alle frequenties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button