Hollands KroonPolitiek

Nog eens 1500 huishoudens in Hollands Kroon ontvangen tot €1.100,- energietoeslag

Hollands Kroon – Bijna 1500 huishoudens uit de gemeente Hollands Kroon krijgen een eenmalige vergoeding tussen de €700,- en €1.100,-. Daartoe heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Om de lage middeninkomens te ondersteunen heeft de raad de inkomensgrens voor de energietoeslag opgerekt. De nieuwe regeling kost de gemeente ongeveer een miljoen euro.

Via de landelijke regeling van de energietoeslag kregen inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum (€ 1.794,- per maand voor een meerpersoons huishouden) een eenmalig bedrag van €1.300,-. Hollands Kroon breidt deze regeling nu uit door de inkomensgrens te verruimen. Gezinnen die tot € 2.243,- per maand verdienen krijgen ook recht op een vergoeding. Voor alleenstaanden is het maximale inkomen lager, namelijk €1.570,- per maand.

Er is gekozen voor een trapsgewijs systeem. Zo ontvangen huishoudens €700,-, €900,- of €1.100,- afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Het gaat om grofweg 500 huishoudens per groep, voor dus een totaal van 1500 huishoudens die recht krijgen op het bedrag. De gemeenteraad was dinsdagavond kort van stof over het voorstel en gaf vooral complimenten aan het college voor het snelle handelen. Wethouder Maarten Versluis nam die complimenten graag in ontvangst. De gemeente gaat op korte termijn inwoners informeren over het aanvragen van de nieuwe regeling.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button