Den Helder

Plannen voor herinrichting zuidelijk deel Willemsoord

Den Helder – Zeestad organiseert begin 2023 een informatiebijeenkomst over de herinrichting van het zuidelijke deel van Willemsoord. Een verandering van de huidige situatie is onder andere noodzakelijk vanwege vandalisme rond het varend erfgoed van de museumhaven, met name in de nachtelijke uren.

In de commissie Bestuur en Middelen van 13 oktober 2022 is gesproken over een herinrichting van het zuidelijke deel van Willemsoord vanwege overlast door horecapubliek. Daarvoor wil het gemeentebestuur een oplossing vinden, maar dat niet alleen: Op dit moment verlaten de bezoekers van de horeca na sluitingstijd het gebied via de Weststraat. Er komen echter twee nieuwe verbindingen bij: De nieuwe brug vanaf de Francien de Zeeuwpromenade (voorheen Flaneerkade), en de Boerenverdrietbrug naar Buitenveld. Een herevaluatie van de situatie is daarom noodzakelijk.

De gemeente heeft gepraat met de politie, horecaondernemers, particuliere beveiliging, Zeestad en de stichting Museumhaven: “Het gesprek beperkt zich niet alleen tot incidenten en handhaving maar gaat ook over de herinrichting en doorontwikkeling van Willemsoord naar een bruisend stadsdeel”, aldus het college. Er wordt onder andere gewerkt aan de herschikking van de steigers en het eventueel in de nacht beperken van de toegankelijkheid tot de schepen. De gemeenteraad wordt begin 2023 bijgepraat over de herinrichtingsplannen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button