Hollands KroonVideo

Video: Den Oever veilig voor storm Pia

Advertentie:

Den Oever – De inwoners van vissersdorp Den Oever aan de Afsluitdijk hoeven de nacht van donderdag op vrijdag niet bang te zijn voor natte voeten. Door de komst van storm Pia heeft het Hoogheemraadschap de coupure gesloten. De sluiting is voor het eerst sinds de verhoging van het straatwerk en de vernieuwing van de coupure.

Het water zal in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 december flink gaan stijgen. Dit betekent dat niet alleen de kade blank zal komen te staan, maar ook dat de kans groot is dat het water het dorp in gaat stromen. Vandaar dat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft besloten de coupure te sluiten. “Dit sluiten houdt nog heel wat in”, vertelt Jorrit Voet, woordvoerder van het Hoogheemraadschap. “Maar liefst vier barricades worden er in het gat van de dijk geplaatst. Alles voor de veiligheid.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button