Den Helder

Drukte van belang bij voorjaarsmarkt in De Lichtboei

Advertentie:

Den Helder – De voorjaarsmarkt bij De Lichtboei heeft vrijdag veel bezoekers getrokken. In het restaurant van de zorglocatie in Nieuw Den Helder verkochten veel lokale ondernemers hun spulletjes. Voor de jongste bezoekertjes was een heuse ballonkunstenaar aanwezig.

Bij binnenkomst in de IJsselmeerstraat 2 in Den Helder wordt door een van de zorgverleners getallen door de microfoon omgeroepen. Bij deze voorjaarsmarkt hoort namelijk ook een echte loterij, waar bewoners, werknemers en bezoekers prijzen van lokale ondernemers kunnen winnen. Daardoor stijgt in het restaurant van De Lichtboei regelmatig gejuich op van prijswinnaars, die hun pakketje direct in ontvangst mogen nemen. Ook een ballonkunstenaar is vrijdag afgereisd naar de woonzorggroep. Van zijn langwerpige ballonnetjes vouwt hij voor de toegestroomde kleintjes de mooiste creaties: van een levensgrote vishengel tot een roze puppy.

Tussen al het feestgedruis door weerklinken vrijdag de vrolijke noten van een draaiorgel van Theeater door het restaurant van De Lichtboei. Daarnaast is deze organisatie aanwezig met een kraam waar zij tientallen theesmaakjes verkopen. Dat is niet de enige kraam die aanwezig is op de voorjaarsmarkt; lokale ondernemers van buitenaf staan paraat om hun producten te verkopen. Van puzzels tot kleedjes en van schilderijen tot popcorn: alle ingrediënten voor een geslaagde voorjaarsmarkt waren vrijdag aanwezig. Zelfs de brandweer is aanwezig op deze voorjaarsmarkt. Zij wijzen de aanwezigen op gratis woningchecks op valveiligheid en werkende rookmelders.

‘De wijk binnenhalen’
In december 2023 werd bij De Lichtboei een levende kerststal georganiseerd. Daar kwamen dusdanig veel bezoekers op af dat organisator Tanith van Campen nu ook een voorjaarsmarkt in het leven heeft geroepen. Dit evenement is niet alleen bedoeld voor de bewoners, ook mensen buiten De Lichtboei zijn van harte welkom. “We willen de wijk naar binnen halen”, vertelt Van Campen, die kwartiermaker is bij De Lichtboei. “Mensen mogen hier doordeweeks gewoon gratis koffie en thee drinken. Ook zijn zij welkom, om tegen betaling, een hapje te komen eten.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button