Sport

Meertour terug naar drie dagen koersen

Adverentie

Wieringerwerf – De Meertour duurt dit jaar nog maar drie dagen, zo heeft de organisatie laten weten. Daaraan voorafgaand begint eerst de NeCap Schelphorst competitie, 29 februari in Wieringerwerf. De wekelijks op zaterdag georganiseerde wielerwedstrijd is al jarenlang een opwarmer voor de Meertour die dit jaar op 21 mei begint. Dit jaar kunnen de renners wederom rekenen op acht wedstrijden op het terrein van sponsor NeCap Agrarische Bewaarsystemen.

Wekelijks zijn punten te behalen voor het eindklassement. De leider van het klassement kan rekenen op een leiderstrui van Bioracer en eervolle vermelding. Eindwinnaar van vorig jaar, Mike Tesselaar, werd gehuldigd tijdens de eerste etappe van de Meertour in Slootdorp.

Het brede parcours biedt voldoende ruimte voor een groot peloton en is daarom in trek bij renners om zich in vorm te rijden richting de belangrijkste wedstrijden. Deelname aan de wedstrijd is toegankelijk voor renners vanaf 16 jaar met een basislicentie en kost 3,- euro per rit. Aanvang van de wedstrijd is 17:30. De volgende data kunnen genoteerd worden: zaterdag 29-2, 7-3, 14-3, 21-3, 28-3, 4-4, 18-4 en 25-4.

Meertour
De wielermeerdaagse voor amateurs en sportklasse renners wordt ook dit jaar georganiseerd in en rondom Wieringerwerf en start op donderdag 21 mei. De inschrijving voor de Meertour wordt binnenkort geopend. Het programma kent in 2020 enkele wijzigingen. Met ingang van de komende editie wordt er drie dagen gestreden om de winst in plaats van vier en kunnen de deelnemers kiezen of ze individueel of in teamverband meedoen.

De Dikke Banden Race en Funklasse wedstrijd worden zaterdag 23 mei georganiseerd, na afloop van de vernieuwde tijdrit in Middenmeer. Meer informatie over het nieuwe programma volgt zo snel mogelijk.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button