Cultuur/NatuurUitgaan

Oecumenische viering in de Michaëlskerk in Oosterland

Advertentie:

Oosterland – In de Michaëlskerk in Oosterland is op zondag 2 februari is een oecumenische viering.

Deze viering kent een bijzondere ontstaansgeschiedenis. In november werd een uitnodiging gedaan aan een groep mensen met een aantal vragen over hun gedachten bij het woord God. Wat voor vragen stonden er in de uitnodiging? Een paar voorbeelden:

Als iemand aan vraagt wie of wat God voor een mens is, wat zeg diegene dan? Aarzel, op zoek naar woorden of komt er bijna vanzelf een herinnering, ervaring, verhaal omhoog?
Is God voor een persoon aanwezig of juist niet en hoe worden daar woorden voor gevonden?

De verhalen die klinken in de viering nodigen op eigen wijze de kerkgangers uit om naar binnen te kijken en je af te vragen wie of wat God voor elk individu wel of niet is. Kom luisteren, word stil, zing, denk, voel, ervaar en meenemen bij de zoektocht naar het onzegbare. De teksten worden omlijst met bijpassende liederen, voor en met de kerkgangers gezongen door het Museumkoor o.l.v Marco Mosk. Muzikale medewerking komt van Jan Dekker, orgel, Annet de Groot, contrabas en Marco Mosk, klarinet.

De viering begint om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur wordt er ingezongen. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid tot napraten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button