Den Helder

Twee architecten maken ontwerp nieuw stadhuis Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Zeestad heeft bekendgemaakt welke architecten het ontwerp voor het nieuwe stadhuis op Willemsoord mogen maken. Het betreft een combinatie van twee bureaus, namelijk Office Winhov en Van Hoogevest Architecten.

Office Winhov werkt aan nieuwbouw en transformatie van complexe ensembles op binnenstedelijke locaties, zoals de renovatie van het Amstelstation en het stadhuis in Leiden. Van Hoogevest architecten heeft zeer ruime ervaring op het gebied van restauratie en transformatie van monumentale gebouwen, zoals het rijksmuseum in Amsterdam en het stadhuis in Utrecht.

De gunningscommissie heeft er veel vertrouwen in dat deze combinatie op een uitstekende manier in staat is om het stadhuis van Den Helder in te passen in de gebouwen 66 en 72. In de commissie zaten Robert Reus (gemeentesecretaris), Ferdinand Vreugdenhil (directeur Zeestad), Edzo Bindels (supervisor Stadshart/Willemsoord) en Fons Asselbergs, voormalig directeur Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

De keuze van Office Winhov/Van Hoogevest architecten is onder voorbehoud, omdat de drie niet gekozen bureaus 20 dagen de gelegenheid hebben bezwaar in te dienen. Indien op 12 februari aanstaande geen bezwaren zijn ingediend is de keuze van Office Winhov/Van Hoogevest architecten definitief. Zeestad zal vervolgens aan het architectenbureau opdracht verstrekken voor de fase van ontwerp en realisatie. Naar verwachting zijn medio februari de overige adviseurs ook geselecteerd en kan het ontwerpteam starten met de ontwerpfase. De planning is dat april 2023 het stadhuis in gebruik wordt genomen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button