Den Helder

Veel belangstelling voor Panorama Lokaal

Julianadorp – De aanmelding voor de prijsvraag Panorama Lokaal is gesloten. Meer dan 140 aanmeldingen zijn binnengekomen, verdeeld over de zeven gemeenten. De initiatiefnemers van Panorama Lokaal zijn blij met de grote respons om aan de slag te gaan om deze wijken en het buitengebied toekomstbestendig te maken.

Nu zijn de leden van de jury aan zet. Per locatie selecteert een lokale jury – onder leiding van een lid van het College van Rijksadviseurs – drie teams. Teams krijgen uiterlijk 6 februari bericht of ze wel of niet zijn geselecteerd. De geselecteerde teams ontvangen ook een uitnodiging voor de kick off bijeenkomst.

De ontwerpfase van Panorama Lokaal gaat op 13 februari van start. Hiervoor ontvangen alle geselecteerde teams een uitnodiging. Ook de lokale coalities – die de prijsvragen hebben uitgeschreven – zijn hierbij aanwezig. Het programma biedt ruimte om met elkaar kennis te maken. Naast een plenair programma met onder meer Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Anke van Hal (Nyenrode Business University), Maarten van Poelgeest (AEF – slim financieren) en Hans Boutellier (Verwey Jonker Instituut – improvisatiemaatschappij) zijn er parallelsessies met relevante thema’s over energie, mobiliteit, biodiversiteit en natuur en betrokkenheid van bewoners.

Julianadorp is een van de gebieden waarvoor ontwerpen worden gemaakt.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button