Den HelderMaritiemPolitiek

Beter voor den Helder komt met motie scholingsfonds

Den Helder – Beter voor Den Helder komt de komende gemeenteraadsvergadering van maandag 25 januari met een motie. In deze motie wordt gevraagd dat het college gaat onderzoeken of een Scholingsfonds Maritiem Kop van Noord-Holland is te realiseren. En of de gemeente een bijdrage kan leveren aan de geïdentificeerde doelen. Het gemeenteraadslid voor Beter van Den Helder, Eli Saliha, dient deze motie in namens zijn partij.

Saliha is op deze motie gekomen omdat er een “scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland” bestaat. Deze heeft als doel om de beroepsbevolking blijvend inzetbaar te houden op de Maritiem technische arbeidsmarkt in Noordelijk Flevoland en de economische positie van het Maritiem Cluster Urk te versterken.

De indiener denkt dat de oprichting van dit fonds kan leiden tot meer werk in Den Helder, dat meer bedrijven zich vestigen in Den Helder en het aanbod van het (regionaal beroeps-)onderwijs beter aan gaat sluiten op de vraag van de werkgevers.

Beroepsbevolking inzetbaar
Daarnaast zou het scholingsfonds ook kunnen bijdragen aan het streven om als gemeente de stap “van krimp naar groei te realiseren”, de beroepsbevolking blijvend inzetbaar te houden op de Maritiem technische arbeidsmarkt in Den Helder en de economische positie van het “Maritiem Cluster Den Helder” te versterken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button