Den Helder

Helderse Boa’s uitgerust met AED

Advertentie:

Den Helder – De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Den Helder beschikken sinds begin dit jaar over een automatische externe defibrillator (AED). Het gaat om een klein formaat dat in een rugzak kan. Zo kunnen de boa’s hun nieuwe uitrusting makkelijk meenemen op de fiets of in de auto.

Een AED is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt bij reanimatie, om te proberen het hartritme te herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok, waardoor de hartspier samentrekt.

Wethouder Remco Duijnker, verantwoordelijk voor de handhavers, is blij met de nieuwste aanwinst: “Onze boa’s zijn een visitekaartje van onze stad en hulpverlening hoort daar bij. Ze zijn sowieso getraind om eerste hulp te verlenen. Ze kunnen ook reanimeren. Het is geweldig dat ze nu ook AED’s bij zich hebben. De boa’s surveilleren in alle wijken van onze gemeente. Iemand met een hartstilstand heeft doordoor een grotere kans om te overleven.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button