Den HelderMaritiemUitgaan

Hybride versie European Maritime Day

Advertentie:

Den Helder – Het festival der zeeën, het European Maritime Day (EMD)-congres, is een jaarlijks terugkerend tweedaagse bijeenkomst voor de maritieme sector. Vanwege COVID-19 wordt de editie van 2021 een hybride evenement. Dat betekent dat iedereen, ongeacht waar hij/zij zich bevindt, gewoon kan deelnemen en niets hoeft te missen. Naast de hybride streamingssessies kan ook worden meegedaan aan workshops, interviews volgen en een virtuele tour maken over de congreslocatie en over andere locaties in en rond Den Helder en in de regio. Dit gebeurt via EMDtv, een videokanaal dat speciaal voor deze hybride bijeenkomst is ontwikkeld.

Ondanks dat er niet, zoals bij eerdere edities, op de gebruikelijke manier genetwerkt kan worden, zijn er voor de deelnemers voldoende mogelijkheden om bij te praten met vakgenoten, ervaringen en meningen uit te wisselen, successen te presenteren en meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van maritiem beleid. Tijdens het EMD congres ontmoeten de ‘leiders van de zee’ uit heel Europa elkaar. De EMD richt zich op professionals uit het bedrijfsleven, overheden en overheidsinstellingen, niet-gouvermentele organisaties (ngo’s) en de wetenschap die actief zijn in, op of om de zee, ook wel de ‘blauwe economie’ genoemd.

Het congres biedt een interactieve ervaring en mogelijkheden om zich te laten informeren over alles wat met de zeeën en oceanen te maken heeft. Op dit congres zullen vele topsprekers het podium betreden en zijn er meerdere fysieke en virtuele vergadersessies (zogenaamde break-out sessies) en projectsessies, georganiseerd door belanghebbenden uit de industrie en afdelingen van de Europese Commissie. Daarnaast vinden er talloze zakelijke contacten tussen bedrijven plaats.

Programma
Het voorlopige programma met beleidssessies en workshops over vijftien maritieme thema’s, die door diverse spelers uit de maritieme wereld worden gegeven, staat binnenkort op de website van de European Maritime Day. De organisatie is in handen van de Europese Commissie, de gemeente Den Helder, de provincie Noord-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Sinds 2008 vindt de EMD plaats en trekt doorgaans zo’n 1.000 deelnemers. Volgend jaar wordt de EMD gehouden in Ravenna (Italië), in 2023 in Brest (Frankrijk) en in 2024 in Svendborg (Denemarken).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button