GR2022DH

Vincent van den Born weer lijsttrekker PVV Den Helder

Den Helder – Fractievoorzitter Vincent van den Born is net als vier jaar geleden lijsttrekker voor de PVV in Den Helder. Frank Feeburg, die nu ook al in de raad zit, staat op plek twee. De PVV komt met een compacte lijst: Er staan zes mensen op, waarvan drie nieuwe gezichten.

Op de derde plek staat Rene Brockholz. Hij stond vier jaar geleden ook al op de kieslijst maar kwam toen net niet in de raad. Volgens Van den Born is hij de afgelopen periode in de raadscommissies actief geweest en nu gemotiveerd om weer verkiesbaar te zijn. Op plek vier en vijf staan Daphne Mulder en Monique Mulder, moeder en dochter. Dochter Daphne heeft een eigen kapperszaak in Julianadorp en moeder Moniek is eigenaresse van een winkel in Den Helder. Lijsttrekker Van den Born geeft aan enorm blij te zijn dat zij zich hebben willen aansluiten bij de PVV. Op de zesde plek staat de 23-jarige Ben Liefhebber, het derde nieuwe gezicht.

Van den Born is blij met de diversiteit op de lijst. Hij denkt zelf de drie zetels, die zijn partij bij de vorige verkiezingen kreeg, te kunnen continuëren. Hij hoopt op meer. De PVV zit na het vertrek van Leo van Esdonk naar Behoorlijk Bestuur op dit moment met twee zetels in de raad. Volgens Van den Born is het een uitdaging om voldoende geschikte kandidaten te vinden. Dat geldt volgens hem voor alle partijen, maar meer nog voor de PVV: “Mensen zijn soms bang om voor de PVV op de lijst te gaan, omdat ze bang zijn voor negatieve reacties, dat is vervelend. Daarom ben ik ook heel blij dat deze mensen voor de PVV actief willen worden. Het is een goede groep geworden.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button