Hollands KroonVideo

Visserijverzameling door het hele huis (video)

Hippolytushoef – Als Henk Mulder ook maar iets ziet wat met de visserij te maken heeft wil hij het in zijn bezit krijgen. Vandaar dat zijn woning van onder tot boven vol staat met bekers, lepeltjes, borden, schilderijen en op schaal gemaakte kotters. De enige vrije muren zijn de douche en de slaapkamer.

In 2009 is het begonnen en hij praat dan ook vol enthousiasme over zijn verzameling. Elk item heeft zijn eigen verhaal en hij en zijn vrouw Elly weten hier dan ook alles over te vertellen. Zo weten ze precies waar het vandaan komt en hoe ze er aan zijn gekomen. Henk geeft niet veel geld uit aan zijn hobby, want dan is het eind zoek.

“Het liefst heb ik het voor niks en dat ze het komen brengen. Op marktplaats staan soms dingen waar je dan wel wat voor moet betalen en dat doe ik dan ook, maar geen honderden of duizenden euro’s. Het moet gewoon leuk blijven.”

Als je aan hem vraag of hij bijna alles heeft, moet hij toch een beetje beschamend toegeven dat er bijna niets van de Wieringen bij zit. Dus hier is hij nog naar op zoek. Alles is welkom, als het maar iets van de visserij is.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button