Hollands KroonSport

Gezamenlijk sportcomplex voor behoud van een leefbare kern

Hollands Kroon – Een toekomstbestendig sportcomplex voor Nieuwe Niedorp en Winkel met onder meer voetbal en handbalvelden, tennisbanen, een binnen- en buitenzwembad en een sporthal zal over enkele jaren werkelijkheid zijn als het aan de verenigingen en stichtingen in de twee dorpen ligt.

De voetbal- en tennisverenigingen, de handbalvereniging en de stichtingen van de Niedorphal, Zwembad de Wirg en Sportstichting Niedorp weten het zeker: over enkele jaren willen zij een hypermodern en duurzaam sportcomplex dat alle faciliteiten biedt voor een leefbare kern. Dit hebben de betreffende stichtingen en verenigingen afgesproken binnen een intentieverklaring, die in het najaar van 2020 door alle betrokkenen is ondertekend.

Regieleden
Inmiddels is een stichting “Sportcomplex Niedorp/Winkel” opgericht, waaruit dit project getrokken zal worden. Om de besturen van de verenigingen en stichtingen niet te belasten met dit project zal een zoektocht gestart worden naar regieleden, deze mensen gaan plaats nemen in de inmiddels opgerichte stichting. Zij zullen gevraagd worden de stappen te zetten die nodig zijn om tot een concreet plan te komen.

In deze fase zal er regelmatig terugkoppeling zijn naar de bestuursleden van de verschillende verenigingen en stichtingen, maar zullen de regieleden zelfstandig het plan vorm gaan geven. Voor deze regieleden is een profielschets opgesteld, waarbij verschillende competenties een mooi team moeten gaan vormen.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button