Den HelderPolitiek

Verbazing CDA over lege pot starterslening

Den Helder – Het verstrekken van de starterslening was één van de wensen die de Helderse coalitie heeft ingevoerd. Met een starterslening kunnen starters op de woningmarkt bovenop de door hun maximaal verstrekbare hypotheek een lening krijgen. Afgelopen december rapporteerde het college nog dat de bodem niet in zicht was en dat de gemeenteraad vóór de spreekwoordelijke bodem geïnformeerd zou worden. Nu lijkt de pot tóch ineens op en dat is voor de lokale CDA-fractie een mysterie.

Het CDA ontving signalen van jongeren die hun aanvraag bij voorbaat afgewezen zagen worden. De reden: De pot is leeg. “En dat terwijl de starterslening nog als instrument op de website staat”, meldt raadslid Edwin Krijns. “Het is opmerkelijk dat het college nadrukkelijk de raad toezegt actief te informeren en dat we dan via inwoners moeten horen dat de pot al leeg is.”

“De starterslening maakt het mogelijk voor jonge mensen in Den Helder hun eerste stap op de woningmarkt te zetten. Of voor Dorpers om in hun dorp te kunnen blijven wonen, juist in tijden van corona zijn deze middelen nodig om jongeren perspectief te blijven bieden.”

Het CDA gaat schriftelijke vragen instellen en wil daarbij weten wat er is gebeurd rondom de starterslening. Krijns: “Wij willen weten hoe het kan dat de raad niet tijdig geïnformeerd is en wat hier precies gebeurd is. Bovenal willen we dat we met de starterslening jongeren een eerlijke kans op een koopwoning blijven bieden!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button