Hollands Kroon

Google start nieuwe ronde steun aan lokale projecten

Middenmeer – Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Middenmeer kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en waar haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf circa 15 maart aanstaande. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er op 28 februari en 1 maart aanstaande online informatieavonden plaats.

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die een directe invloed hebben op de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Groningen en Noord-Holland voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk.

6 projecten
In Noord-Holland zijn zes projecten gesteund van de ROC Kop van Noord Holland, waarbij studenten getraind worden in diverse vaardigheden die belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

In 2022 organiseert Google voor de achtste keer een Community Grants programma. Dit jaar financiert Google projecten die zich richten op onderwijs, algemeen economisch belang, overbruggen van de digitale kloof, duurzaamheid, gezondheid en wetenschap, en kunst en cultuur. Meer uitleg over de categorieën en welke activiteiten hieronder vallen is te vinden op de Community Grants website.

Informatiebijeenkomsten

Google organiseert openbare informatiebijeenkomsten om meer informatie te geven over de grants en om vragen te beantwoorden. Deze bijeenkomsten vinden online plaats op maandag 28 februari van 19:30 tot 20:30 uur en op dinsdag 1 maart tussen 16:00 en 17:00 uur. Aanmelden voor een van de informatieavonden kan via middenmeer@google.com onder vermelding van naam, de naam van de organisatie en de datum waarop u deel wilt nemen.

Geïnteresseerde organisaties kunnen op de website van de Datacenter Community Grants meer informatie vinden. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend via de website van circa 15 maart tot en met 30 april 2022.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button