Sport

Wisselend succes bij EK IJsspeedway voor Niek Schaap

Adverentie

Sanok – Niek Schaap nam afgelopen weekend in het Poolse stadje Sanok deel aan de eerste twee wedstrijden om het Europees kampioenschap IJsspeedway. De Julianadorper had vooral een goede zondag.

Zaterdag waren de omstandigheden op deze open baan niet ideaal. Met in de ene bocht keihard ijs en de andere dooiend ijs. Gevolg was dat in de laatstgenoemde bocht veel valpartijen ontstonden. Niek reed de eerste drie heats voorzichtig. De vierde heat kwam hij als eerste door de bocht, maar eindigde als laatste.

“Ik was de jongste rijder in deze heat, tegen drie met vele jaren ervaring. Drie ronden lang kon ik me goed verdedigen, maar ineens kwamen ze met toch voor bij”, aldus Niek na thuiskomst. De vijfde voor hem te rijden heat kende weer een droomstart en kwam hij als eerste door de bocht. Niek vergrootte zijn voorsprong, maar in de dooiende bocht, op koppositie, kreeg hij te maken met een ”high sider” en werd hij van de motor richting ijs gelanceerd en kreeg hij ook nog een spike in zijn arm.

Zondag waren de ijsomstandigheden beter. Niek Schaap reed beduidend beter dan de dag ervoor. Hij kwam goed in de wedstrijd, maar had nog enige ongemakken van de valpartij. Niek scoorde in elke heat een punt. Goed genoeg voor een halve finalerit. Daar trof hij de sterksten van het veld. Geen punten, maar wel eindigende op een gedeelde zevende plaats. “Mijn motor liep heel goed en alles zat mee”, vond Niek.

Goede training
De volgende twee finaleritten zijn in maart. Plaats van handeling is het overdekte ijsstadion van de Poolse stad Tomszow. Niek is op deze baan bekend. “Ik zie elke wedstrijd als een zeer goede training, want ik mis nog de nodige ervaring. Misschien krijg ik bij het WK in het eerste weekend van april in Thialf Heerenveen een wildcard. Volgend seizoen ga ik meer wedstrijden rijden in de Zweedse Liga.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button