Hollands KroonPolitiek

GroenLinks organiseert politiek café in Kolhorn

Kolhorn – GroenLinks Hollands Kroon organiseert op zaterdag 25 februari een politiek café in Kolhorn. Dit in het kader van de verkiezingen die op 15 maart plaatsvinden. Speciale gasten zijn Saskia Borgers, die voor het waterschap meedoet met Water Natuurlijk en Elias Marseille, die op de lijst staat voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Het café vindt plaats in Dorpshuis De Nieuwe Horn aan het Kerkepad 3 in Kolhorn. Het begint om 14.00 en duurt tot 16.00. Na afloop is er nog een borrel. Na een korte inleiding door Saskia Borgers en Elias Marseille daagt Patrick Kool, raadslid uit Hollands Kroon, hen en de andere aanwezigen uit met prikkelende stellingen over hun favoriete onderwerpen. Zo wil Saskia Borgers het hebben over waterkwaliteit, biodiversiteit, energietransitie en klimaatadaptatie. Elias Marseille spreekt over de leefbaarheid op het platteland.

Saskia Borgers is lijsttrekker van Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier voor de waterschapsverkiezingen 2023. Sinds 2019 maakt Saskia deel uit van het Hoogheemraadschap. “Wonend in een landelijke omgeving ziet zij dagelijks hoe groot het belang is van een goede waterhuishouding, schoon water en klimaatadaptatie. Het werk van de waterschappen wordt met de dag belangrijker door de verandering van ons klimaat.”

Elias Marseille was een paar jaar geleden fractievoorzitter voor GroenLinks op Texel, de jongste fractievoorzitter van heel Nederland. Hij studeert Duits en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. “In de Texelse gemeenteraad zag Elias al hoeveel invloed de provincie heeft op zaken zoals openbaar vervoer en het aantal woningen dat mag worden gebouwd in de kleine dorpen en steden. Hij wil zich graag inzetten voor het platteland van Noord-Holland en ervoor zorgen dat deze gebieden bewoonbaar blijven.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button