Hollands KroonPolitiek

Oosterweg in Nieuwe Niedorp krijgt lengtebeperking

Nieuwe Niedorp – Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft voor de brug aan de Oosterweg in Nieuwe Niedorp een lengtebeperking van 12 meter ingesteld. Dit naar aanleiding van politieke vragen door LADA & Anders. Die partij signaleerde dat grote vrachtwagens de brug beschadigden omdat zij de bocht niet goed konden maken. De partij is bij monde van fractiesecretaris Peter Couwenhoven niet helemaal tevreden met de maatregel, omdat zij liever een volledig verbod voor vrachtverkeer had gezien.

Volgens LADA & Anders geeft naast de Oosterweg de aansluiting van de Westerweg naar de Dorpsstraat ook problemen. De Westerweg is al eerder afgesloten voor voertuigen langer dan 8 meter, maar dit is niet genoeg volgens de partij: “In onze optiek zijn de Oosterweg en Westerweg niet meer in staat om het steeds groter wordende vrachtverkeer op verantwoorde wijze af te wikkelen. Dit kan alleen nog geschieden door Nieuwe Niedorp binnen te rijden vanaf de N242 wat betekent dat de Oosterweg en Westerweg voor vrachtverkeer afgesloten moeten worden.”

Een volledige afsluiting is volgens het college echter niet wenselijk. Daarom had de partij wel gevraagd. Voor nu moeten omwonenden het doen met de lengtebeperkingen. Couwenhoven is zelf één van die omwonenden: “De reactie van het college is enerzijds een kleine meevaller, want ze erkennen het probleem. Anderzijds verwachten we niet dat dit het probleem volledig oplost. Ook de Oosterweg zelf is namelijk te smal, je kunt vrachtverkeer niet passeren. Veel ontsluitingswegen van de oude dorpskernen zijn simpelweg niet meer geschikt voor het steeds groter wordende verkeer. We gaan afwachten wat dit oplevert en houden het in de gaten.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button