Den HelderPolitiek

Samenscholingsverbod tegen verspreiding coronavirus (update)

Den Helder – De Helderse fractie van de PVV wil dat het college zo spoedig mogelijk een samenscholingsverbod instelt voor de hele gemeente. De fractie heeft hier zondagavond een oproep toe gedaan aan het college en wil uiterlijk dinsdag een reactie.

Veel inwoners van de gemeente zetten zich met hart en ziel in om de samenleving zo goed mogelijk draaiende te houden tijdens de Coronacrisis. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan zorgpersoneel, winkelpersoneel en medewerkers van hulpdiensten. Zij staan onder moeilijke omstandigheden in de frontlinie en daar kunnen we alleen maar diep respect en enorme waardering voor hebben.

Het is volgens de PVV dan ook van groot belang dat de druk op deze kanjers niet onnodig stijgt en dat kan onder meer worden bereikt als iedereen zich houdt aan de richtlijn van het Rijk om 1,5 meter afstand te houden tot andere personen en niet in groepsverband activiteiten te ondernemen. “Echter, tot grote schrik van onze fractie, hebben we de laatste dagen van meerdere bronnen vernomen dat er helaas ook in Den Helder mensen zijn die zich niet conformeren aan minimaal 1,5 meter afstand houden tot andere personen en in groepen activiteiten ontplooien.”

“De PVV maakt zich daar ernstige zorgen over, aangezien dit volstrekt onverantwoordelijke gedrag het Coronavirus verder kan verspreiden met alle gevolgen van dien voor de volksgezondheid.”

Aan het college stelt de PVV dan ook de vraag of het bereid is per direct een tijdelijk samenscholingsverbod op te nemen in de APV die voor de gehele gemeente geldt en duurt tot tenminste maandag 6 april 2020.

Update
Bovenstaande is door de PVV inmiddels aangepast in een verzoek aan de burgemeester, waarin hij wordt opgeroepen gebruik te maken van zijn noodbevoegdheden, in dit geval de noodverordening. “Dit is een eigen bevoegdheid van de burgemeester om onder bepaalde omstandigheden algemeen verbindende voorschriften te kunnen geven die ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar nodig zijn. Dit omdat het zeer snel moet…”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button