Den Helder

Zingen onder het balkon voor 74-jarige oma Gemma

Den Helder – Oma Gemma werd zondag 74 jaar en in een tijd dat je elkaar niet meer veilig kan bezoeken betekende dat geen kamer vol visite. Natuurlijk zijn er digitale mogelijkheden genoeg om met elkaar contact te houden en zo felicitaties over te brengen, maar dat is toch anders. Kinderen en kleinkinderen besloten om op de lege parkeerplaats, onder het balkon “lang zal ze leven te zingen”. En oma Gemma? Die was in tranen!

Natuurlijk is er even een goede discussie geweest of dit veilig kon. De parkeerplaats is alleen voor de appartementen dus dat kon. We kwamen allemaal met de auto, ook redelijk safe. Met de gezinnen bleven we op gepaste afstand, dat moest dus kunnen. Koffie mee, wat lekkers mee en in de toch wel frisse wind met verheven stemmen werd het toch nog gezellig!

Arrestatieteam
Bij aankomst werden sommige familieleden al door de politie gevraagd wat ze kwamen doen, opvallen in deze rustige buurt. Wat bleek, een arrestatieteam was opgeroepen in verband met het vermoeden van een gewapende dame verderop in de straat. Vlak naast hen stonden de leden van het AT zich om te kleden om tot actie over te gaan, indrukwekkend natuurlijk omdat een keer van zo dichtbij te zien.

Na de koffie en de cake ging iedereen weer zijn eigen weg, via de politieafzettingen kwam ieder weer veilig thuis, waar het feestje van oma Gemma nog even verder werd gevierd.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button