Den HelderJeugd

Helderse basisschool Driemaster dicht wegens corona

Advertentie:

Den Helder – Basisschool De Driemaster in Den Helder is deze week gesloten. Een recente uitbraak van corona op de school maakt dat de directie geen andere keuze heeft dan over te gaan op online onderwijs. “De helft van het team is besmet en een oplopend aantal leerlingen, dus er zat niets anders op”, aldus directeur Leo Dekker.

Dekker heeft een hectisch weekend achter de rug. Nadat duidelijk werd dat inmiddels vijf leerkrachten met klachten thuis moesten blijven bleek doordraaien op de normale manier geen optie meer. “Los van die vijf zijn er inmiddels nog meer medewerkers met klachten, dus het aantal positieve tests onder het team kan nog oplopen. Ook het aantal leerlingen met klachten neemt nog steeds toe.”

De school is in elk geval deze week dicht. De leerlingen krijgen online onderwijs en hebben ook werkboekjes meegekregen. “We hopen in het weekend te kunnen besluiten dat we vanaf maandag weer open kunnen, maar dat is nog even afwachten. De situatie verandert op dit moment per dag, dus met zekerheid valt er nog niets te zeggen”, aldus Dekker. De noodopvang van de school, voor leerlingen van ouders met cruciale beroepen, functioneert wel als normaal.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button