Den HelderPolitiek

Lijst30 in bezwaar in tegen de vaststelling van de verkiezingsuitslag in kieskring Den Helder

Den Helder – Lijst30, de partij van Viruswaarheid-voorman Willem Engel, heeft zondagavond bezwaar ingediend tegen de verkiezingsuitslag in kieskring Den Helder. Al eerder deed hij aangifte van landelijke verkiezingsfraude, maar deze aanklacht is inmiddels geseponeerd.

Maandagochtend werd tijdens een informatiebijeenkomst door burgemeester Jan de Boer de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in de kieskring Den Helder bekendgemaakt. In Den Helder is bij de Tweede Kamerverkiezingen het hoofdstembureau van kieskring nummer elf gevestigd, één van de twaalf kieskringen waar de partij van Engel op het stembiljet stond. Al eerder werd aangifte gedaan van verkiezingsfraude, mede omdat de Lijst30 niet in alle kieskringen mee mocht doen vanwege een gebrek aan steunverklaringen. Lijst30 heeft nu in alle kieskringen waar zij wel mee mochten doen alsnog bezwaar ingediend, zo dus ook in Den Helder.

“Tijdens een steekproef en inventarisatie onder en door sympathisanten is er geconstateerd dat er telfouten te vinden zijn in verscheidene processen verbaal”, aldus de woordvoerders van Lijst30. Daarbij verzoekt de partij de kieskring om “een algehele hertelling te houden teneinde deze fouten met zekerheid worden hersteld”.

Het ingediende bezwaar werd tijdens de bijeenkomst maandagochtend al genoemd, alsmede een tweede bezwaar dat is ingediend door een inwoner van de gemeente Volendam, dat ook valt onder kieskring Den Helder. Het is echter zo dat in beide gevallen het bezwaar zeer algemeen van aard is en dus niet specifiek gericht op gebeurtenissen binnen de kieskring Den Helder. Om deze reden zal de behandeling van het bezwaar worden overgedragen aan het centrale orgaan, welke inhoudelijk zal moeten reageren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: