Sport

Team Sportservice zoekt artsen, clubs en fysio’s voor Diabetes Challenge

Den Helder – Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor je geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Team Sportservice doet daarom weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Daarvoor zijn partners nodig die een groep willen begeleiden tijdens de wandelingen.

Lydia van Noord van Team Sportservice: “We willen dit jaar op vier of vijf locaties starten. Twintig weken wandelen voor iedereen die het leuk vindt. Wat we zoeken zijn fysiotherapeuten, huisartsen, diëtisten, sportclubs, noem het maar op. Organisaties of bedrijven die het leuk vinden om een wandelgroep op te zetten. De challenge start begin mei. Dag en tijd bepalen de begeleiders zelf. Misschien heb je personeel dat in coronatijd niet voldoende uren gemaakt heeft en dat op deze manier kan invullen. De samenwerking met enthousiaste collega’s en partners in de wijk uit het zorg-, sport- en het sociaal domein bepaalt voor een groot deel het succes van de lokale Nationale Diabetes Challenge. Vorig jaar zijn we met een groep van 21 wandelaars gestart en een deel daarvan loopt nu nog elke week samen.”

Gratis deelname
Team Sportservice helpt op allerlei vlakken om de wandelgroepen goed van start te laten gaan. Met hulp en financiën uit het Helders Sportakkoord is het voor de partners gratis om een groep op weg te helpen. “De inschrijfsite is al betaald vanuit het Sportakkoord, nu alleen nog partners die samen met ons groepen willen begeleiden. Wij zorgen ervoor dat deelnemers die zich inschrijven doorgestuurd worden en we ondersteunen op de locaties waar nodig. Voor wandelaars is het ook gratis om mee te doen en zij krijgen een T-shirt van de NDC.”

Van de partners verwacht Team Sportservice vooral dat ze willen samenwerken met anderen. “Ze zetten zelf de routes uit. Dat zouden ze kunnen doen met de e-route-app. En we vragen ze om de route en andere belangrijke zaken te delen met de wandelaars. En verder kunnen ze zich eenvoudigweg wenden tot mij”, aldus Lydia van Noord.

Aanmelden bij Team Sportservice
“Als een geïnteresseerde een groep op wil zetten, moet die zich melden bij mij. Dan kijken we samen naar een dag, tijd en locatie. Die plaatsen wij dan op de site van de NDC, waar deelnemers zich kunnen inschrijven.” Lydia van Noord is bereikbaar via lvannoord@teamsportservice.nl of 0223-684726. Meer over de challenge staat te lezen op de website.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Met de challenge komen deelnemers samen stap voor stap in beweging door te wandelen en te werken aan hun gezondheid. Een activiteit voor mensen met en zonder diabetes.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button