Den HelderJeugdVideo

94e editie schoolvoetbal Den Helder: “Als we zo door gaan winnen we alles” (video)

Advertentie:

Den Helder, Julianadorp – Het was even spannend door de harde wind en regen, maar de 94e editie van het schoolvoetbaltoernooi in Den Helder en Julianadorp werd vandaag afgetrapt. Teams van basisscholen uit de hele gemeente deden mee voor de felbegeerde trofee.

De eerste editie van het Helderse schoolvoetbal vond plaats in 1927, wat maakt dat het evenement al bijna een eeuw op de schoolagenda’s staat in de gemeente. Vorig jaar hoopte Ron van der Graaf van stichting Schoolvoetbal Den Helder op meer deelnemers in de toekomst, en die wens kwam uit: zo’n 1200 kinderen betraden vandaag het veld om te strijden voor de felbegeerde trofee. “We hebben 141 teams, dus een mooie groep om mee te beginnen”, aldus van der Graaf.

De eerste rondes werden deze week gehouden op de terreinen van FC Den Helder, HCSV,en JVC. Volgende week worden de voorrondes vervolgt, en wie de eerste twee wedstrijddagen doorkomt mag zijn of haar kunsten laten zien in de finale op 5 april. Daar blijft het echter niet bij: “De winnaars in de finale mogen door voor de regiofinales die wij ook organiseren. Als ze daar ook winnen kunnen ze uiteindelijk via de districtsfinales door naar het landelijke toernooi in Zeist. We hebben veel voetbaltalent rondlopen hier in de regio, dus wie weet”.

Nachtwerk
Een aantal teams hadden de slag goed te pakken. “We hebben net met 11-0 gewonnen”, vertelt een leerling van basisschool Comenius. “We moeten er nog twee”, voegt zijn vriend er aan toe, “en als het zo door gaat denk ik wel dat we alles gaan winnen”. Twee leerlingen van de Julianaschool vonden een geduchte tegenstander in een team van basisschool de Dijk: “We hebben 2-0 gewonnen. Maar zij deden het ook heel goed, want ze hadden bijna bij ons gescoord”.

Van der Graaf is verantwoordelijk voor het wedstrijdoverzicht, en houdt van alle wedstrijden de scores bij. Met de hoeveelheid teams dit jaar wordt het waarschijnlijk doorwerken tot in de late uurtjes: “Ik wil morgen alles op de website zetten, zodat iedereen zijn uitslagen heeft en weet waar ze volgende week moeten gaan voetballen. En tegen wie natuurlijk!”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button