Den Helder

Extra huisvesting in Den Helder voor Oekraïners

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder gaat akkoord met extra (nood)opvang voor Oekraïners in het pand aan de IJsselmeerstraat 300 (het voormalige pand van Swarovski). De eigenaar wil hier later appartementen realiseren, maar wil nu nog niet beginnen met de verbouwing, zo schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De opvang van Oekraïners loopt in Den Helder nu ongeveer een jaar. Circa de helft van de Oekraïners zit in de particuliere opvang en de helft in de gemeentelijke opvanglocaties. Hieronder vallen ook de 20-25 personen die gehuisvest worden in hotels en in B&B’s. “Humanitair en financieel is de langdurige huisvesting in een hotelaccommodatie geen optimale situatie”, meldt het college. “Daarnaast zien wij ook bij gastgezinnen een beperkte uitstroom naar de gemeentelijke opvang. Dit betekent dat het wenselijk is om op korte termijn extra duurzame huisvesting te realiseren.”

De eigenaar van het pand aan de IJsselmeerstraat 300 wil het pand op termijn transformeren naar appartementen. Gezien de huidige situatie in de bouwwereld met hoge bouwkosten wil hij nu niet starten met de verbouw. In de tussenliggende tijd is de eigenaar bereid het pand te verhuren voor de opvang van Oekraïners. “Het is pand geschikt voor de opvang van circa 35 tot 40 mensen en heeft voldoende algemene ruimten. Ook is er een centrale keuken, waardoor er weer zelf gekookt kan worden. Het pand is met relatief eenvoudige aanpassingen geschikt te maken”, aldus het college in de brief aan de raad.

Verlenging
“Met de eigenaar is overeenstemming bereikt over de huur voor een periode van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. De direct omwonenden zullen worden geïnformeerd en het streven is om in mei 2023 te starten met de verhuizen van de eerste bewoners. Met deze opvanglocatie leggen wij een stabiele basis voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

8 reacties

 1. Voedselbanken voor- en uitbuiting van de Nederlanders maar voor alle buitenlanders een gespreidt bedje en een leven als god in Frankrijk hier, wat een land is dit geworden

 2. Oekraïners zijn bijna allemaal snel aan het werk en spreken binnen de kortste keren verstaanbaar Nederlands . Ze zijn hier omdat hun land zwaar onder vuur ligt . Laat die maar blijven .Gooi al die kansloze gelukszoekers die komen potverteren hier in Nederland maar meteen terug in de middellandse zee.

 3. RB en Xus, normaal noemt deze persoon zich Zus, plaatsen doorlopend reacties in slecht leesbaar Nederlands zodat ik mij afvraag uit welk deel van de wereld zij zijn ontsnapt. Dat is nog tot daaraan toe, echter de inhoud van de door hen geplaatste reacties zijn vaak doorspekt van nationalistische, discriminerende en walgelijke taal.
  Daar maak ik bezwaar tegen en begrijp niet waarom de redactie van Regio Noordkop dat steeds weer laat passeren.

  1. Beschouw het als ‘clickbait’.

   Elke x dat iemand reageert op die irritante opmerkingen van het ‘komische duo’ is een page view.

   Meer inkomsten uit reclame voor regio Noordkop.

   Waar mogelijk negeren en in het eigen sop gaar laten koken.

   Er tegenin gaan werkt averechts.
   Zij die het proberen gaan vroeg of laat een denkbeeldige grens over en krijgen een permaban.

   1. U heeft helemaal gelijk Captain en tot nu toe heb ik reacties van dergelijke figuren links laten liggen. Dat is al een ondraaglijke straf voor ze, dat zij links worden achtergelaten. Maar soms ‘moet’ ik wel reageren, omdat ik niet begrijp waarom de redactie van dit medium dat toelaat, waarbij ik mij ook weer niet kan voorstellen dat zij geld belangrijker vinden. Enfin, genoeg over het schuim der media.

  2. vervelend he dat er mensen zijn die een andere mening uiten dan alleen maar de door u zo geliefde groenlinksbuitenlanderknuffelmentaliteit die dit hele eens zo welvarend land door de knieën heeft doen zakken……

   1. Zo is het wel RB, linkse knuffelaars,zien graag alles hier komen..
    Neem ze zelf lekker in huis als je het allemaal zo zielig vind.

Back to top button
%d bloggers liken dit: