Den Helder

Nieuwe controles op verkeersovertredingen Marsdiepstraat

Den Helder – Handhavers van de gemeente Den Helder gaan de komende periode weer in de Marsdiepstraat actief controleren op en optreden bij verkeersovertredingen, zo meldt de gemeente.

Inwoners en ondernemers maakten vorig jaar al melding van gevaarlijke verkeerssituaties. Zo wordt er vanaf de zijde aan het Marsdiepplein regelmatig tegen de richting in gereden. Daarnaast wordt er buiten de aangegeven parkeervakken geparkeerd en wordt de afzetting op de woensdagmarkt opzettelijk omzeild door over het voetpad te rijden. Dergelijk gedrag leidt tot onveilige verkeerssituaties en overlast.

Welke regels gelden er?
In de Marsdiepstraat geldt een verplichte rijrichting voor auto’s en vrachtwagens. Het deel rondom winkelcentrum Marsdiep is aangemerkt als (woon)erf. Dit betekent dat voertuigen in de        daarvoor bestemde vakken moeten parkeren. Daarnaast moet men binnen dit gebied stapvoets rijden (maximaal vijftien kilometer per uur).

Bij een eerdere controle zijn er 50 overtredingen gezien en ook boetes gegeven. Een boete voor tegen de richting in rijden is in totaal 159 euro. Buiten de vakken parkeren kost de overtreder 109 euro.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button