Uitgaan

Wandel met gids door Struingebied Kruiszwin

Advertentie:

Anna Paulowna – Wandel zondag 2 april met een natuurgids van Landschap Noord-Holland mee door natuurgebied Kruiszwin, een voormalig landbouwgebied met een zoute kwel, vogels en mogelijk ook vlinders.

Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie. Deze excursie brengt bezoekers naar de mooiste plekken. De natte plekken trekken steltlopers en weidevogels die er voedsel kunnen vinden, zoals rietzangers en karekieten. Ze hebben de afgelopen jaren in het Kruiszwin gebroed, net als de prachtige blauwborst. Deze waterberging is een wandel- en struingebied, ideaal voor een ommetje.

Locatie
Wanneer: zondag 2 april 2023 van 13:00 tot 15:00 uur. Vertrekpunt: naast Molenvaart 136; 1761 AM Anna Paulowna – Het begin van het fietspad, het Caloriepad. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button