Cultuur/Natuur

Fort Kijkduin opent nieuwe entree en familietentoonstelling

Advertentie:

Huisduinen – Fort Kijkduin opende vrijdagmiddag 22 maart met trots zijn vernieuwde entree en een nieuwe interactieve familietentoonstelling ‘Voor een dag soldaat’, waardoor bezoekers een leerzame en interessante reis door de geschiedenis van het fort kunnen ervaren. De entree werd officieel geopend door wethouder Fotigui Camara en de familietentoonstelling door leden van de kinderraad van gemeente Den Helder. Op zaterdag 23 maart opent Fort Kijkduin weer haar deuren voor het publiek.

Deze herontwikkeling is belangrijk voor de toekomst het historische fort, dat elk jaar weer veel bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Met de onthulling van de nieuwe entree wordt de toegang tot het fort verlevendigd met moderne voorzieningen en een gastvrije atmosfeer die de ervaring van elke bezoeker verbetert.

De nieuwe familietentoonstelling ‘Voor een dag soldaat’ belooft een interactief avontuur voor alle leeftijden, waarbij bezoekers kunnen ervaren hoe het was om soldaat te zijn, gestationeerd in het fort. Deze tentoonstelling neemt jong en oud mee naar de periode van de mobilisatie in Nederland. Bezoekers worden uitgenodigd om deze geschiedenis van Fort Kijkduin te ontdekken op een boeiende en meeslepende manier. Met prachtige foto’s, interessante objecten, leuke en leerzame activiteiten en boeiende verhalen wordt de geschiedenis van het fort tot leven gebracht op een manier die zowel educatief als vermakelijk is.

Entree Fort Kijkduin.

Nieuwe fase
“De heropening van onze vernieuwde entree en de lancering van onze nieuwe familietentoonstelling markeren een opwindende nieuwe fase voor Fort Kijkduin”, aldus bedrijfsleidster van Fort Kijkduin Audrey Satoer. “We streven ernaar om onze bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden, waarbij ze worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van dit prachtige fort op een manier die zowel avontuurlijk als educatief is.”

Fort Kijkduin heeft in de afgelopen jaren een update gekregen. In 2021 werd de brug en het plein al aangepakt en kwam er een nieuwe tentoonstelling. Begin 2022 werd de nieuwe tentoonstelling ‘Aanvallen en verdedigen’ geopend, waar het Noordzeeaquarium onderdeel van was. Nu is de entree van Fort Kijkduin volledig vernieuwd en er is een nieuwe familietentoonstelling ‘Voor een dag soldaat’ in beuk 6 en 7. De verbouwing was gestart op 8 januari 2024. Hierdoor moest het fort haar deuren sluiten voor het publiek.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de EU (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling) en Leader (Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling). Het wordt ook mogelijk gemaakt door: Waddenfonds, gemeente Den Helder en provincie Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button