Den HelderZakelijk

Nieuwbouw Probedrijven in Den Helder, minder reistijd voor medewerkers

Advertentie:

Den Helder – Na een positief besluit van de aandeelhoudende gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, staan alle seinen op groen om een nieuw duurzaam pand te bouwen aan de Pastoor Koopmanweg in Den Helder. Voor het sociaal ontwikkelbedrijf Probedrijven N.V. is dat goed nieuws, met name voor een groep medewerkers uit Den Helder.

Probedrijven vindt dat mensen met een beperking of handicap niet onnodig geconfronteerd moeten worden met lange reistijden van twee tot drie uur per dag. Door de nieuwbouw hoeven ruim honderd Helderse medewerkers niet meer elke dag met twee bussen heen en weer naar Schagen te worden vervoerd. Door terugdringen van vervoersbewegingen worden verder reiskosten teruggedrongen, ook van mensen die zelf met eigen vervoer naar Schagen reizen. Dat is gezien de huidige hoge inflatie een welkome stap en wellicht naar de toekomst broodnodig. Natuurlijk is dit ook goed voor het milieu. Het terugbrengen van collectief vervoer zorgt ervoor dat naast kosten voor de deelnemende gemeenten ook de uitstoot wordt verminderd.

De Helderse wethouder Pieter Kos: “Drie gemeenten steunen het plan met 1 miljoen euro voor nieuwbouw en aanpassingen en het moderniseren van bestaande bouw. Het totale plan omvat een te investeren bedrag van 8,5 miljoen euro. Mijn collega wethouder Michiel Wouters en ik zijn oprecht blij dat Probedrijven zich vestigt in Den Helder. Dat is goed voor onze inwoners die er werken. Wij feliciteren dan ook Probedrijven met dit positieve nieuws.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Tja heb zelf ook beperkingen en bij Noorderkwartier later pro aan de gang geweest de reis met de wit busvervoer was altijd een soort uitje gezellig en als je goed leest reiskosten gaat weer om geld he vroeger het Noorderkwartier dat was goed nu pro knudde zwaar commercieel geworden is geen beschut werk meer management dat de zakken vuld enz enz enz

  2. De drie deelnemende gemeenten leggen € 3.000.000,00 op tafel. Het totale plan vergt een investering van € 8.500.000,00. Waar moet het verschil ad € 5.500.000,00 vandaan komen? De investering bij het nieuwe stadhuis van Den Helder verbleekt hierbij.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button