Hollands Kroon

Hartverwarmende reacties op Meedoen-tasjes

Adverentie

Regio – “Grote glimlachen op de gezichtjes van kinderen, verraste ouders die ontzettend dankbaar zijn en één kindje dat uitriep: ‘is dat echt allemaal voor mij?’ Daar doen we het voor”, aldus Marloes Smit, regiomanager van Team Sportservice. “We krijgen hartverwarmende reacties op de Meedoen-tassen. En ze zijn nog niet op, dus we gaan nog wel even door.”

Iedereen moet kunnen bewegen, plezier beleven en ontspannen. Juist in deze tijd is dat zo belangrijk. Niemand mag buitengesloten worden. Dat is de achterliggende gedachte van de Meedoen-tas van Team Sportservice. In de hele Noordkop worden momenteel de goed gevulde exemplaren uitgedeeld. Aan gezinnen die op bijstandsniveau leven en waarbij het niet vanzelfsprekend is dat er een laptop, computer of allerlei spelmateriaal in huis is.

Driehonderd gezinnen in Schagen en nog eens driehonderd in Hollands Kroon krijgen dit ‘analoge’ aanbod aan huis geleverd. In het tasje zitten sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Van stoepkrijt tot Messi-pylonen en van een gezonde receptenflyer tot een Jenga-spel.

Maatschappelijke makelaar
De Meedoen-tas wordt in Hollands Kroon mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging. Edwin Wittink omarmde het initiatief onmiddellijk: “De Hollands Kroonse Uitdaging is de zogenaamde maatschappelijke makelaar. Voor ons dus een hele logische stap om hieraan mee te werken. Ons motto is samenleven, samenwerken en samen doen. Daar is dit toch een uitgesproken voorbeeld van.”

Alle medewerkers van Team Sportservice zijn de tassen met in achthouding van de anderhalve-meterregel aan het rondbrengen. “We hebben een schema opgesteld om alle tassen zo snel mogelijk uit te delen bij de gezinnen in de Noordkop. We hangen ze, waar mogelijk, aan de voordeur, bellen dan aan, doen een stap terug en wachten tot de deur opengaat”, licht Marloes Smit toe. Gezinnen die geen tasje hebben ontvangen, maar wel in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden via de website van Team Sportservice. “Wij komen het tasje dan alsnog langsbrengen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button