112

Met drank op over de kop

Den Oever – De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige Pool aangehouden die betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval op de Havenstraat in Den Oever. Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding dat een auto over de kop was geslagen.

De bestuurder zou uit de auto zijn gekropen en weg zijn gelopen. Toen een ANWB-medewerker, die toevallig passeerde, hulp aan wilde bieden, rende de man zelfs weg. Ter plaatse trof de politie geen auto meer aan. Deze was inmiddels verplaats en bleek met twee lekken banden op de Oosterkruisweg te staan. Na een kort onderzoek kon de vermoedelijke bestuurder van de auto worden aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Ook had hij alcohol gebruikt. De man blies 640 ug/l (ong. 1,5%o). Aangezien voor hem de regels van beginnend bestuurder gelden, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zeven maal het voor hem geldende maximum. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button