Hollands Kroon

Omleiding naar HVC afvalbrengstation

Middenmeer – Door de coronamaatregelen kunnen minder mensen gebruik maken van het afvalbrengstation van HVC aan de Koggenrandweg in Middenmeer. Tegelijkertijd merkt HVC in de afgelopen weken dat meer mensen hun afval wegbrengen. Dit zorgt voor een opstopping van het verkeer op de N239 en de rotonde wat tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Daarom hebben de gemeenten Hollands Kroon en Medemblik een tijdelijke omleidingsroute ingesteld.

Deze route maakt dat wachtende auto’s zich op de Koggenrandweg, een parallelweg aan de N339, veilig kunnen opstellen tot zij gebruik kunnen maken van het afvalbrengstation. Het is dus niet langer mogelijk gebruik te maken van de directe aansluiting vanaf de rotonde voor HVC. Het is nu nodig een klein stukje om te rijden richting Medemblik om via de oostelijke toegang op de Koggenrandweg te komen. De gemeente Hollands Kroon heeft samen met de gemeente Medemblik besloten om deze tijdelijke omleidingsroute in te stellen, uitgezonderd voor fietsers en landbouwverkeer. Zodoende kan iedereen gebruik blijven maken van het afvalbrengstation.

Voor de veiligheid van iedereen is het noodzakelijk dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden tijdens een bezoek aan het afvalbrengstation. Daarnaast is het belangrijk dat het verkeer rondom het afvalbrengstation beter door kan stromen, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Handhaving
Om er voor te zorgen dat er een veilige, werkbare situatie blijft verzoekt de gemeente Hollands Kroon een ieder de borden van de omleiding te volgen. De BOA ’s en politie zullen hierop ook handhaven. Allen samen krijgen we corona onder controle.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button