Poelweg Westerland en Wallerweg in Breezand tijdelijk afgesloten

Westerland – De Poelweg in Westerland is deze week afgesloten voor verkeer. In november 2019 heeft de gemeente met bewoners van Westerland afspraken gemaakt om de verkeerssituatie door Westerland aan te pakken. Reeds eerder heeft de gemeente een aantal drempels hersteld en op een aantal locaties zijn visuele drempels aangebracht.

Aan de hand van gesprekken met inwoners worden op een aantal locaties extra versmallingen aangelegd. Deze worden zodanig neergelegd dat auto’s en fietsen er tussendoor moeten rijden. Dit remt het verkeer en maakt de route door Westerland ook minder aantrekkelijk voor sluipverkeer. Daarnaast worden op twee locaties de cijfers 30 op het wegdek aangebracht, om weggebruikers extra te attenderen op de maximumsnelheid. Tot slot worden op twee locaties drempels geplaatst om het verkeer extra te remmen.

Breezand
De gemeente Hollands Kroon laat verder weten dat de Wallerweg in Breezand van woensdag 6 tot vrijdag 15 mei is afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De werkzaamheden bestaan uit het asfalteren van de hoofdrijbaan en het aanbrengen van grasbetontegels.

Mobiele versie afsluiten