Den HelderRegio Noordkop

Frank en Dennis vieren jubileum Stennis met 25 uur live radio

Advertentie:

Regio Noordkop – Stennis met Frank en Dennis. Wat moest de luisteraar daar nu van verwachten? Om eerlijk te zijn, dat wisten ze zelf in het begin ook nog niet echt, maar inmiddels bestaat het programma vijf jaar en is het uitgegroeid tot een voor velen vast onderdeel van de zaterdagochtend. Op 28 oktober vieren ze het jubileum met een live uitzending die liefst 25 uur duurt.

Frank Kok en Dennis Verhoef kwamen in 2018 als ‘klusjesmannen’ binnen bij de omroep, omdat er op ICT-gebied het een en ander moest gebeuren. Grappende wijs werd gezegd “is er voor ons geen uurtje vrij in de programmering?”, maar de heren meenden het serieus en niet heel veel later was het zo ver: Stennis met Frank en Dennis was geboren.

Van muziek naar gesprek
“In het begin was het vooral een programma vol muziek”, vertellen de heren. “Al snel kwamen er gasten, al was dat eerst nog toeval. Het beviel echter zo goed dat we vaker mensen uitnodigden. Het briefje met vooraf bedachte vragen lieten we al snel achterwege, want gewoon een leuk gesprek houden bleek een stuk beter te werken.”

Inmiddels heeft het programma een vaste en wellicht zelfs iets serieuzere vorm gekregen. Vrijwel elke zaterdag zijn er gasten en dat gaat letterlijk over van alles en nog wat. Ondernemers, sporters, vrijwilligers van een goed doel, in principe is iedereen welkom.

Jubileum
Het vijfjarig jubileum wordt 25 uur lang gevierd en dat feestje start zaterdag 28 oktober om 09.00 uur. “We wilden 24 uur, maar toen bleek de klok juist dit weekeinde een uurtje terug te gaan, dus toen waren het er 25. Veel gasten die in de afgelopen jaren langs zijn geweest komen opnieuw op de koffie, elk uur een stuk of drie en gedurende de dag (tussen 14.00 en 15.00 uur) hebben we ook live muziek van Japie en in de nacht enkele dj-sets. Grootste uitdaging is wakker blijven, vooral ’s nachts zal het toch wat rustiger zijn”, vertelt Frank.

Aan de jubileumuitzending is ook een goed doel gekoppeld; de Schoter Tuijn van basisschool Schoterduijn. “We vragen elke gast een vrijwillige donatie te doen en in het eerste en laatste uur komen leerlingen van de school langs om over dit project te vertellen. Uiteraard hopen we aan het einde van de marathonuitzending een cheque met een mooi bedrag te kunnen overhandigen.”

Luisteren naar de uitzending kan via 105.6 FM, deze website, de gratis Regio Noordkop App en natuurlijk via alle digitale aanbieders van radio en tv. Wie zelf langs wil komen in de studio is ook van harte welkom aan Torplaan 4 in Den Helder.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button