Den HelderJeugd

MEE & de Wering start project SocialBoost

Den Helder – MEE & de Wering start op 10 mei het project SocialBoost voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit Den Helder. Deelnemende jongeren krijgen letterlijk een sociale boost en dragen tegelijkertijd iets positiefs bij aan hun omgeving. Als duo of in groepsverband zijn ze bezig met activiteiten, masterclasses en challenges die uitdagen samen en voor anderen bezig te zijn.

Deelnemers doen vanaf 10 mei acht weken lang elke week een challenge. Deze opdracht voeren jongeren samen met een ‘maatje’ uit en gaan over actuele thema’s zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk. Het kan bijvoorbeeld kokkerellen zijn, of samen de buurt opknappen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er elke dag een energyboost: een appje van de coach met een leuke opdracht, bijvoorbeeld een rebus of vlog maken.

Prijzen
Jongeren tussen de 14 en 27 jaar kunnen zich met een vriend of vriendin aanmelden, of alleen. Deelnemers die zich individueel aanmelden, worden op basis van persoonlijkheid aan een maatje gematcht.
Ook is er een heuse geldprijs te winnen voor de top 3 beste duo’s! Het duo dat de challenges het beste uitvoert, wint aan het eind van het project 300 euro. Het stel dat op de tweede plaats komt wint 200 euro en de derde prijs is een mooi bedrag van 100 euro.

Volgens coach Sanne van MEE & de Wering snijdt het mes bij dit project aan meerdere kanten: “Ten eerste geeft SocialBoost de jongeren, die al maanden weinig te doen hebben, weer een echte energiekick. In beweging komen en wat afspreken met iemand anders; daardoor ga je je lekkerder voelen. Door samen met een ander iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt, kom je met nieuwe mensen en dingen in aanraking. Daar leer je van. En ten slotte doen de deelnemers ook opdrachten waarbij ze wat voor anderen betekenen. Dat geeft een voldaan gevoel en draagt wat bij aan de omgeving”.

Jongeren die zin hebben weer wat tofs te gaan doen, kunnen zich aanmelden via www.socialboost.meewering.nl. Deelname is gratis.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button