Den HelderHollands KroonKop van Noord-HollandSchagenTexel

UWV: Regio minder hard getroffen door coronacrisis

Kop van Noord-Holland – De maandelijkse UWV-cijfers laten zien dat het aantal mensen met een WW-uitkering vorige maand alleen in Den Helder is gestegen. In Hollands Kroon bleef het aantal gelijk en in Schagen en op Texel daalde het aantal inwoners met een dergelijke uitkering.

In de gehele regio Noord-Holland Noord was de daling 2,1 procent. De regio wordt minder hard getroffen door de coronacrisis, blijkt uit de werkgelegenheidsontwikkelingen die UWV publiceerde. Landelijk namen de werknemersbanen tussen september 2019 en september 2020 met 1,2 procent af, in Noord-Holland Noord bedroeg de afname ‘slechts’ 0,6 procent.

De regionale verschillen zijn grotendeels te verklaren door de aanwezigheid van specifieke sectoren, meldt het UWV. Zo is de collectieve sector in Noord-Holland Noord sterk vertegenwoordigd. Deze sector heeft weinig te lijden onder de coronacrisis. Anderzijds zijn de uitzendsector en cultuur, sport & recreatie beperkt aanwezig.

Maandmutatie
Het aantal WW-uitkeringen steeg in maart in Den Helder met 0,8 procent ten opzichte van februari. Binnen de gemeente Hollands Kroon was er geen wijziging, daar ontvangen nu nog steeds 619 inwoners de uitkering. Op Texel daalde hun aantal met 11, procentueel gezien 4,5. Schagen tenslotte kende een daling van 2,4 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button