Sport

Europese top bij zwemcompetitie in Den Helder

Den Helder – De Europese zwemtop is aanstaande zondag aanwezig in Aquacentrum Den Helder, bij de laatste zwemcompetitiewedstrijd van het seizoen. In een aantrekkelijk programma met sprintnummers en veel estafettes zullen MSV Zeemacht, OEZA (Heemskerk) en EdVo (Volendam) proberen om nog te klimmen in de ranglijst van de A-klasse, de hoogste regioklasse.

Europees kampioen Luc Kroon (EdVo) heeft zijn deelname aangekondigd aan deze wedstrijd, evenals Amber van der Kruk (MSV Zeemacht), deelnemer aan Europese en Wereld parakampioenschappen. De thuisclub staat als hoogste genoteerd in de A-klasse als zesde en zal proberen een plaats bij de top vijf te bemachtigen met hun brede selectie aan senioren en jeugdzwemmers en talentvolle junioren.

OEZA staat net onder Zeemacht op de zevende plaats en zal proberen de Helderse ploeg te achterhalen middels hun sterke senioren zwemmers en goed bezette estafettes. Met Luc Kroon, onlangs Europees kampioen op de 400 meter vrije slag en zilver op de 200 meter vrije slag, heeft EdVo, die nu nog op de negende plaats bivakkeert, een goede troef in handen om nog flink te stijgen op de ranglijst.

De wedstrijd begint om 13.00 uur en toeschouwers hebben gratis toegang tot de tribune bij het wedstrijdbad van Aquacentrum Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button