Overige

Motivatie om weer meer te gaan fietsen 

Het is stiekem wel heel gemakkelijk om snel de auto te pakken. Ook voor kleine ritten. Hij staat er nu eenmaal. Waarom zou je dan helemaal de fiets uit de stalling halen en weer en wind trotseren om hetzelfde stukje te rijden? De motivatie om weer meer te gaan fietsen is vaak ver te zoeken. Als je eenmaal gewend bent om auto te rijden, dan zal dit vaak de voorkeur hebben. Toch is het zowel voor het milieu, de portemonnee én de gezondheid van belang om te blijven fietsen. Merk jij dat je toch de kinderen snel in de auto stopt om naar school te rijden terwijl je ook een prachtige elektrische mamafiets hebt staan? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende motivatietips om meer te gaan fietsen, moet dat zeker lukken.

Vitamine D-aanmaak

Tegen het einde van de winter hebben de meeste mensen last van een vitamine D-gebrek. Dit leidt tot talloze fysieke en mentale klachten. Het is dan ook niet voor niets dat mensen gelukkiger lijken in de zomer. In de winter maak je vrijwel geen vitamine D aan. Daardoor kan je je lusteloos voelen en misschien zelfs depressief. Het zogenaamde winterdipje. Zo tegen het einde van de maand maart is de zonkracht sterk genoeg om vitamine D aan te maken. Dat is dan ook het moment dat je lekker veel naar buiten moet. Hoe kun je dit nou beter doen dan een heerlijk rondje fietsen? Je zal merken dat je je binnen no-time energieker én gelukkiger voelt.

Overtollige kilo’s kwijtraken

Heb je moeite om die laatste overtollige kilo’s kwijt te raken en wil je tegelijkertijd ook niet een heel stuk minder gaan eten? Dan moet je wellicht je bewegingspatroon verbeteren. Wanneer je meer beweegt, verbruik je meer energie. Als je daarbij gewoon blijft eten zoals je altijd deed, zal je waarschijnlijk af gaan vallen. Zonder je voedingspatroon verder aan te passen. Bovendien zal je lichaam door meer te sporten ook in ruststand meer calorieën verbranden. Dat merk je al snel aan de weegschaal.

Minder kosten

Uiteraard zal je eerst een goede fiets moeten kopen. Maar als je van een elektrische fiets dames aanbieding gebruik maakt, hoeft dit echt niet heel veel extra te kosten. Het grote voordeel van de fiets is dat dit veel minder kosten veroorzaakt. Qua onderhoud is er weinig nodig en om te rijden heb je enkel je eigen lichaam en motivatie nodig. Dit in tegenstelling tot autorijden. Zeker met de huidige torenhoge benzineprijzen is dat geen grapje meer. Door te fietsen bespaar je eenvoudig heel veel geld. Dat kun je weer mooi gebruiken voor een mooie reis (nu het éindelijk weer kan!) of om weer een nieuw spaarpotje aan te leggen.

Betere conditie

Fietsen is een fantastische work-out. Daarbij belast je je gewrichten veel minder dan bij andere sporten. Het is dan ook een prachtige oefening voor mensen die al wat ouder zijn, slecht ter been zijn of zwaar overgewicht hebben. Door meer te fietsen, geniet je snel van een betere conditie. Dat merk je ook in het dagelijks leven.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button