Politiek

Seniorenpartij zet Kees Bazen uit de fractie (update)

"Aaneenschakeling en opeenstapeling van incidenten van grensoverschrijdend gedrag"

Advertentie:

Den Helder – De Seniorenpartij heeft op 14 april besloten om Kees Bazen met directe ingang uit de fractie te zetten. Dit is besloten naar aanleiding van een aaneenschakeling en opeenstapeling van incidenten van grensoverschrijdend gedrag en ongewenste omgangsvormen”, zo laat de partij vrijdag in een persbericht weten.

“Dit valt zeker niet onder de doelstellingen en normen en waarden van de partij”, stelt Remco Duijnker. “Daarbij laat de partij ook zwaar meewegen dat dergelijk gedrag, dat al onder een groot vergrootglas ligt in de maatschappij, uiteindelijk ook schadelijk is voor het aanzien van de lokale politiek.” De partij wil geen details geven over wat er precies is voorgevallen.

Hoewel het nieuws vrijdagochtend is gemeld aan de raad en de pers, was de beslissing 14 april al per brief meegedeeld aan Bazen zelf. “Er is hem gevraagd goed na te denken over hoe nu verder”, aldus partijvoorzitter Duijnker.

Bazen stapte kort voor de verkiezingen uit het CDA uit onvrede over een te lage plek op de kandidatenlijst. Met zijn aansluiting bij de Seniorenpartij verzekerde hij zich ogenschijnlijk van een nieuwe termijn als raadslid. Of de huidige ontwikkelingen betekenen dat Bazen uit de raad vertrekt of dat hij zijn zetel houdt en op eigen titel plaatsneemt in de raad is nog onduidelijk. Bazen was vrijdagochtend (nog) niet bereikbaar voor commentaar.

Update
Bazen weigert tegenover Regio Noordkop te reageren. Hij meldt slechts: “De Seniorenpartij nieuw leven inblazen is helaas niet gelukt.” Tegenover het NHD spreekt hij van smaad, laster en karaktermoord.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

3 reacties

  1. Stabiele coalitiepartner, die Seniorenpartij!
    Het is overigens toch niet te geloven dat zo’n rasopportunist als Kees Bazen er dan toch weer in is geslaagd om een raadslidmaatschap te bemachtigen. Reken er maar niet op dat hij die lucratieve zetel gaat opgeven. Hij vindt vast wel onderdak bij een of ander partijtje dat het niet zo nauw neemt met de politieke mores…. En anders maar verder als solist. Die rol is hem op het lijf geschreven. De politiek in Den Helder is ten dode opgeschreven….

  2. Wat ik ook grensoverschrijdend vind is, dat na een MeToo-melding Kees Bazen zich verweert door de privé financiele situatie van partijgenoot aan de kaak te stellen. Kees Bazen vertelt ook niet tot op de cent nauwkeurig waaruit zijn inkomen en schulden bestaan. Ik vind dat ongehoord.

Wellicht ook interessant

Back to top button