Sport

Grasshoppers zet Dames Suns op achterstand in strijd om landstitel

Advertentie:

Den Helder – Met een echte BuzzerBeater (een winnende score in de allerlaatste seconde) heeft Grasshoppers zaterdagavond in sporthal Sportlaan in Den Helder gewonnen van de Den Helder Suns. Het was de eerste wedstrijd in de best-of-five finaleserie met als inzet het landskampioenschap. Door de zege leidt de ploeg uit Katwijk met 0-1 en zijn de Suns het thuisvoordeel ook direct kwijt. Dinsdagavond is het tweede duel, wederom in de sporthal aan de Sportlaan.

In een meer dan gevulde sporthal, met ook flink wat supporters voor de bezoekers en onder toeziend oog van burgemeester Jan de Boer, begonnen beide teams om 19.00 uur aan de eerste finalewedstrijd. Grasshoppers pakte in het eerste kwart de leiding en was daarin ook de betere ploeg, wat resulteerde in een terechte 17-22 stand na de eerste tien minuten. In het tweede kwart duurde het tot 20-28 alvorens de Suns beter in het spel kwamen en langzaam de aansluiting vonden. Uiteindelijk kwam de eerste voorsprong van het duel bij 31-30, na een score van Kiki Fleuren. Even later stonden de Grasshoppers weer op voorsprong en zo was het even stuivertje wisselen, maar was het bij rust wel 43-40 in Helders voordeel. Amber Lewakabessy viel in het begin van de wedstrijd al uit met een schouderblessure. Het is nog twijfelachtig of ze dinsdag weer inzetbaar is.

Lang spannend
Na de pauze hadden beide teams moeite met scoren. Dit kwart ging met 13-18 naar de bezoekers, die daardoor opnieuw aan de voordelige kant van de score stonden (56-58). In het laatste kwart bleef het lang spannend, kwamen de Grasshoppers zeven punten voor (56-63), pakten de Suns toch weer de voorsprong bij 64-63, maar stonden ze drie minuten voor het einde van het duel met 66-71 achter. Beide supportersgroepen bleven enthousiast achter hun team staan, wat voor een heerlijke sfeer in de zaal zorgde. Bij 73-71 met nog anderhalve minuut te spelen was het vertrouwen bij de thuisfans helemaal terug, maar bij 73-73 miste Iris Vennema de score en viel die aan de andere kant, in de allerlaatste seconde, van afstand wel raak: 73-76. Het was Fleur Kuijt die de winnende score maakte en de ploeg en de meegereisde supporters daarmee aan het juichen kreeg. Den Helder Suns – Grasshoppers: 0-1.

Topscores Den Helder Suns: Kelsi Lidge (19), Janiek van Veen (16), Iris Vennema (13)
Topscores Grasshoppers: Karin Kuijt (24), Fleur Kuijt (17), Lotte van Kruistum (14)

Dinsdag om 20.30 uur is wedstrijd 2 in sporthal Sportlaan en zaterdag 29 april is om 19.00 uur de eerste uitwedstrijd in Katwijk.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button