Hollands KroonVideo

Is er nog toekomst voor de visserij? (video)

Den Oever – De visserij bevindt zich in zwaar weer door allerlei wetten en regeltjes die ze worden opgelegd. Cees Meeldijk zit in de gemeenteraad van Hollands Kroon en is jarenlang visserman geweest. Hij is ook enkele jaren werkzaam geweest bij Wageningen University & Research als visserijonderzoeker. Hij deed onderzoek naar visstanden, maar ook naar nieuwe vistuigen en de vermindering van bijvangst. Tegenwoordig is hij op verschillende vlakken nog verbonden met de visserij.

Volgens Cees zal de visserij het wel redden. Vooral de vissers in Den Oever hebben relatief kleine kotters en zijn over het algemeen zeer flexibel. Er worden veel regels opgelegd, maar veelal kloppen deze niet. “Je kunt wel wat verbieden, maar kom dan ook met oplossingen!”, zegt Cees.

Volgende week gaat hij naar Brussel, waar onder meer wordt gesproken over de bodemberoering. “Er wordt verteld dat de netten met zware kettingen over de bodem gaan en zo alles omgooien, maar dat is niet zo. Aan de netten zitten katrollen en deze rollen over de grond, zoals een auto over de weg rijdt. Ik ben heel benieuwd wat er uitkomt, maar ik heb er wel een goed gevoel over.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: