Hollands KroonVideo

Kunstwerken van Irene Schouten en Nick en Simon tijdens de Bloemendagen (video)

Anna Paulowna – De jaarlijkse Bloemendagen zijn zaterdag weer begonnen. De hele polder staat vol in de bloei, dus trekken toeristen massaal deze kant op. De Poldertuin werd druk bezocht en ook bij de jaarlijkse Lentefair kwamen veel mensen even rondkijken. Bij de Bloemendagen denk je natuurlijk ook aan de mozaïeken. Zo stonden er mooie grote kunstwerken van onder andere Nick en Simon, Irene Schouten en de Tegenpartij.

Een rondje langs de Poldertuin laat duidelijk zien dat er veel toerisme op de Bloemendagen afkomt, veel Duitsers en mensen uit Aziatische landen maken foto’s van de prachtige bloemen. Maar er komen ook veel mensen uit verschillende delen van ons land: ”Ik ga altijd op eigen beweging een rondje rijden in deze omgeving, omdat ik het een stuk rustiger vindt dan Hillegom en Lissen”, zegt een bezoeker van de Poldertuin. Ook uit Drenthe komen er mensen om hier bij vrienden een fietstocht te maken. Tijdens de fietstocht langs de mozaïeken is er veel waardering voor de arbeid wat er in zit: ”We hebben ze nog niet allemaal gezien, maar we hebben wel gemerkt dat het heel werk is om zo iets te maken”, zegt de man uit Drenthe.

Een kanshebber voor de beste mozaïek is het kunstwerk van Cas van Zanten en zijn vrienden. Ze maakte met de vriendengroep van ongeveer 30 man een ode aan 17 jaar Nick en Simon: ”We hoorde dat ze een afscheidsconcert gingen geven en in de groep kwamen er af en toe een paar ideeën en toen kwam deze naar voren”, zegt van Zanten. Het maken van zo’n mozaïek kost enorm veel tijd: ”We waren dinsdagochtend rond een uurtje of 11 begonnen en non-stop doorgegaan en vannacht waren we rond half 3 klaar”. Gelukkig is er voor al deze moeite wel genoeg belangstelling: ”Fietsers, auto’s, iedereen stopt, dus dat is wel leuk om te zien”. Een andere grote kanshebber is de mozaïek van de schaatsster Irene Schouten. Een fietser die voorbij het kunstwerk ging zei: ”Dit vind ik echt één van de allermooiste”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

2 reacties

 1. Een heel enkele keer kwam Koot of Bie wel eens live ergens opdagen. Tv is toch wat anders dan theater denk je dan als artiest al snel en bovendien; als er een prijs te halen viel lieten de twee sowieso bijna altijd verstek gaan. Daarin, in het wegblijven van georganiseerde gala´s en evenementen waren ze ook zeer consequent en hanteerden ze beiden ook exact dezelfde logica. Zo consistent zijn er niet veel op dat gebied en werkend in die sector (denkt u daarbij maar aan de immer hitsige BN´ers van vandaag de dag) en die mentaliteit spreekt me persoonlijk nog steeds enorm aan ook al omdat ik mijn eigen leven ook zo probeer te leiden. Voor mij dus zeer zeker ook geen: trouwerijen, verjaardagen, doopplechtigheden, begrafenissen en andersoortige evenementen waar mensen in de kijker staan en ook ik hou dat al een leven lang vol.
  Wars van enige vorm van loven of aandacht ontvangen zijn door ´het grote publiek´ omdat het gewoon niet in je zit om daar iets mee te winnen en dat gedrag dan ook consequent doorvoeren tot de dood aan toe laat zien dat je hart wel puur moet zijn. Zo gaf Kees recent geen publiek commentaar toen het overlijden van zijn vriend en collega Wim bekend werd. En dat ondanks het feit dat de twee ooit enorm, nee, bijna onbeschrijflijk populair geweest zijn.
  Ik herinner me bv een schaatskampioen die tijdens een eindinterview op zondagavond aan de interviewer vroeg of het ´zo eindelijk goed en genoeg was´? De winnaar van dat schaatsweekend moest immers nog voor 20.00 zien thuis te komen om het wekelijkse tv-programma van ´Koot en Bie´ niet te missen…
  Zoiets is absoluut onvoorstelbaar en niet te bevatten voor veel ´onderdanen´ van de huidige zichzelf in eigen genot wentelende generatie (niet uw eigen kind natuurlijk); éérst jarenlang trainen en rondjes schaatsen van ´s ochtends tot ´s avonds, vervolgens uiteindelijk een misschien wel van tevoren onverwachte wereldprestatie leveren en daar dan níét in ruime mate en in alle rust de credits voor in ontvangst willen nemen?? Omdat je op tijd thuis wil zijn voor een of ander duf tv-programma?
  Toch is precies dat ´de plek´ én de houding die een diepe bevrediging in jezelf en in je naasten oproept. Kees en Wim waren zich daar van bewust. Gelukkig hebben we er daar in Nederland nog een paar van, u kent ze wel maar ze zijn zeldzaam en uitstervend.
  Als laatste eerbetoon aan Wim daarom een live sketch van zijn collega (en later bij het overlijden van Kees een sketch van Wim natuurlijk):

  Kees laad zichzelf op met AA…Aaaahhhhh…batterijen:

  1. Omdat je zo dol bent op persiflages; hier één voor jou; waar je jezelf wel in kunt herkennen…

Back to top button
%d bloggers liken dit: