Hollands Kroon

Nieuwe urnentuin op begraafplaats Stroe

Advertentie:

Hippolytushoef – De urnentuin op begraafplaats Stroe in Hippolytushoef is vol. Dit betekent dat er geen nieuwe urnengraven meer beschikbaar zijn. Daarom is er een tweede, nieuwe urnentuin gemaakt.

Aan de buitenrand van de begraafplaats is de tweede urnentuin gemaakt, omringd met een beukenhaag. De urnentuin is opgedeeld in drie delen. Zo blijft de tuin klein en intiem. In de urnengraven zijn nu bodembedekkers geplant. Deze worden eruit gehaald als het graf in gebruik wordt genomen. Per graf kunnen er vier urnen geplaatst worden. Daarnaast staan er twee meerpalen. Deze palen staan symboliek voor de visserij in de omgeving. Aan deze palen kunnen gedenkplaatjes opgehangen worden van overleden dierbaren.

Op Wieringen behoorde het grootste deel van de bevolking tot de Hervormde Kerk. Daarnaast vormde de doopsgezinde (twintig procent) de tweede groep. Deze groep bevond zich tot begin 1900 hoofdzakelijk op Stroe. Een hele kleine groep was de Roomse en Gereformeerde, veelal immigranten. Het jaar 2011 was een bijzonder feestelijk jaar voor de doopsgezinde gemeente op Wieringen. Het is 475 jaar geleden dat Menno Simons als kerkhervormer en grote inspirator van de wederdopers-beweging het doopsgezind denken vormgaf. Meer informatie over de doopsgezinde Vermaning op Wieringen is te vinden op de website historischwieringen.nl.

Interesse
Mensen die interesse hebben voor een plekje in deze urnentuin, kunnen contact met gemeente Hollands Kroon opnemen via begraven@hollandskroon.nl of bellen naar 088-321 5000. De tarieven voor de huur van een urnengraf en het bijzetten van een urn is te vinden op de pagina regelen van een begrafenis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button