Politiek

Onafhankelijk Hollands Kroon steekt handen uit de mouwen

Advertentie:

SLOOTDORP – Enige maanden geleden diende Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) een motie in om in plaats van bomen te kappen en deze te versnipperen ze te verplaatsen. Om dit te onderzoeken zijn, als vervolg op de bomenmotie, vijf bomen verplaatst van de Terpstraat naar de Planetenwijk.

Lokale ondernemer Van der Jagt Cultuurtechniek, onder andere gespecialiseerd in het verplaatsen van bomen, wilde ook graag zijn steentje bijdragen. Hij bood via de Hollands Kroonse Uitdaging aan om geheel belangeloos, negen bomen te plaatsen bij school De Meertuin in Slootdorp. Dit gebeurde begin maart. Een mooi initiatief en ook een mooie uitwerking is van het idee achter de ingediende bomenmotie.

Uiteraard regelmatig breed overleg tijdens het werk.
Er kwam voor de ondernemer echter een bittere nasmaak. Hij werd door de gemeente gewezen op ontstane schade aan de bestrating bij de school. Dit had vooral te maken met de slechte ondergrond, waardoor ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen, de tegels konden verzakken en breken. Om een einde te maken aan de discussie rondom het herstel van de schade besloot de fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) de handen uit de mouwen te steken. “Wij zien de meerwaarde van hetgeen Van der Jagt heeft gedaan voor de school en de gemeenschap en daar mag je dan ook als politieke partij waardering voor tonen. Daarom hebben we als fractie besloten de tegels te vervangen”, vertelt initiatiefnemer van de motie Pieter de Jong.

Met vijf fractieleden en de wethouder werd zaterdagmorgen vroeg gestart met de werkzaamheden. Het verwijderen van de gebroken tegels, het opnieuw aanbrengen van een zandlaag en vervolgens de tegels weer netjes terugleggen. “Het was een hele klus, maar ook gezellig om dit als fractie met elkaar te doen. We willen Van der Jagt bedanken voor de assistentie en het leveren van het zand en de tegels en Ad van der Veldt van De Meerhoeve voor het sponsoren van de koffie, broodjes en de lunch. Als politieke partij is het ook belangrijk op een andere manier zichtbaar te zijn. We hebben nóg geen volgend project op het oog, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit wel vaker gaan doen. De titel van het verkiezingsprogramma was natuurlijk niet voor niets ‘Met elkaar, voor elkaar’”, lacht fractievoorzitter Alexander Bügel.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button